Besök oss

Välkommen till vårt anpassade museum!

Upptäck vårt museum i ett anpassat format. Mer säkerhet än vanligt utan att tumma på upplevelsen!

Möt hösten med oss på Bohusläns museum

Under hösten sker några av årets mest påtagliga och dramatiska förändringar ute i landskapen. Just förändringar är någonting som vi behövt göra under rådande pandemi för att fortsätta erbjuda våra besökare berikande upplevelser. Vi har gjort en rad anpassningar för att tillsammans skapa en så trygg miljö för dig och oss som möjligt. Du kan läsa om detta i listan längst ned på sidan. Med tre nya utställningar under hösten erbjuder vi besöksupplevelser att lysa upp i det kommande höstmörkret. Varmt välkommen!

Konst i världsklass från namnkunniga konstnärerna Nathalia Edenmont och Lars Jonsson och vår stora egenproducerade fågelutställning Vi fåglar – vi är glada att kunna erbjuda vår publik så mycket under en prövande tid. Kulturens innebörd för oss människor och hur den påverkar vår livskvalité är något som pandemin visat oss. Våra besökares vänliga och uppskattade ord sedan öppningen i somras har förstärkt vår uppfattning om värdet av museer som viktiga samhällsarenor för upplevelser och möten inte minst i tider som dessa.

 

Annette Prior, museichef Bohusläns museum.

– Bohusläns museum fyller en viktig roll i samhället och museibesök, visar forskning, är bra för hälsan. Nu i tider av prövningar kan vi behöva inspiration och nya upplevelser. Efter att noggrant ha övervägt riskerna ska museet ”öppnas på glänt” från 15 juni. Vi har minskade öppettider och olika åtgärder på plats för att säkerställa medarbetares och besökares säkerhet, säger Annette Prior, museichef på Bohusläns museum.

Här följer en lista av åtgärder som vi på Bohusläns museum har gjort för att minska smittspridningen på museet:

Det gör vi på museet:

 • Vi har anpassat entréområdet för att minska antalet möten mellan besökare. På plats finns mer ingående information om tillvägagångssättet.
 • Museipersonal räknar noggrant antalet besökare så att vi inte överträder maxantalet besökare i vissa lokaler. Våra publika lokaler är på en sammanlagd yta av 2 231 kvadratmeter och ingen trängsel kommer vara nödvändig.
 • Behållare med handsprit kommer att vara placerade på flera platser inne i museet. De är försedda med självutlösande sensorer så att du inte behöver ha kontakt med behållaren för att tvätta händerna.
 • Möbleringen av stolar och soffor i våra lokaler är luftigare för att hjälpa till att hålla den sociala distanseringen.
 • Golvmarkeringar med påminnelsen om att hålla 2 meters avstånd finns på flera platser i museet. Vid kassorna har vi extra markeringar för att undvika trängsel vid eventuella köbildning.
 • I butiken har vi flyttat hyllor och montrar för att skapa större rörelseutrymme samt installerat plexiglas vid kassorna. Personalen arbetar med skyddshandskar.
 • Plock- och blädderprodukter är bortplockade både i utställningar och i museibutiken.
 • Ingen kontanthantering i museibutiken. Det går däremot utmärkt att betala med kort och Swish. Vi är ett museum med fri entré för alla, så du behöver inte tänka på inträdesavgiften.
 • Vi har utökat antalet städfrekvensen vad gäller våra toaletter. Även allmän städning av museet sker mer frekvent än tidigare, bland annat i lekrummet och på ytor med räcken och andra ytor som ofta utsätts för kontakt. Vår städpersonal är utrustade med munskydd, förkläden och förstärkta arbetshandskar.
 • Lekpåsar till museets lekrum kommer inte lånas ut under perioden.

Det gör Restaurang Kajkanten:

 • Endast betalning med kort eller Swish. Ingen kontanthantering.
 • Luftigare möblering för öka avstånden mellan dig och andra matgäster.
 • Max 50 personer i restaurangen samtidigt.

Detta gör du för att själv hjälpa till:

 • Känner du dig sjuk? Stanna hemma och vänta med at besöka oss tills du är frisk. Vi finns alla andra dagar också och då är det hjärtligt välkommen.
 • Respektera bestämmelserna om avstånd till personal och andra besökare. Det finns gott om plats, vi behöver inte trängas.
 • Tvätta händerna ofta, hos oss finns handsprit, tvål och vatten.

Aktull information från folkhälsomyndigheten

Klicka här för att aktuell information om Coronovirus covid 19