Tidigare utställning

Konstgjort

18 april 2018 - 1 maj 2018

Plats: Bävehallen

Konstgjort

Tredjeårseleverna från Bild- och formprogrammet på Akademi Sinclair ställer ut på Bohusläns Museum. I år blir det en spännande blandning av elevarbeten som kommer att visas. Allt från små medeltidsinspirerade träfigurer till stora abstrakta målningar.

Många av eleverna har valt att specialisera sig på särskilda områden. Några har fastnat för lera och drejning, med många timmars svett framför drejskivorna i keramikateljén, medan andra har fastnat för ett abstrakt måleri eller för att arbeta med bilder digitalt.

Medverkande elever

Maja Ahnlund, Tim Andersson, Wilma Eriksson, Mathilda Eskilsson, Angelica Garsäter, Anton Gustafsson, Lina Gustavsson, Victoria Gustavsson, Lotta Handmark, Alexandra Larsson, Filip Lönnqvist, Kevin Nguyen, Lucas Olsson, Josefine Ottosson, Sam Samuelsson, Emelie Strid, Tilde Ytterberg

Skolan och Konsthallen

Under sina år på skolan har eleverna kontinuerligt tagit del av utställningarna i Konsthallen och inspirerats av olika konstnärskap. I Mathilda Eskilssons bild nedan i bildspelet, finns referenser till Marie-Louise Ekmans bildvärld. En utställning som visades i Konsthallen 2016 och som många elever såg och tog intryck av.

Konstgjort

Vernissage

Just nu håller vi på för fullt med att färdigställa alla konstverk och ser fram emot hängningen, vernissagen och allt som det innebär att ställa ut på riktigt.

Vi ses på vernissagen kl. 18:00 onsdag 18 april!
Under vernissagen delar Uddevalla Konstförening ut det årliga stipendiet.

Hälsningar från tredjeårseleverna på Bild- och formprogrammet, Akademi Sinclair

 

Med stöd från

Västra Götalandsregionens logotyp