Hitta aktiviteter

Evenemang List Navigering

april 2022
april
Foto av Ranrike Spelemän. Sex stycken sittande spelemän och en stående spelekvinna på scen i en timrad byggnad.
kl. 15.00–16.00

Ranrike Spelmän

I 20 år har Ranrike Spelmän spelat på Bohusläns Museum och vi är glada att välkomna dem tillbaka!

Plats: Hyllan
april
Illustration i färg. Alfabet i bakgrunden, två personer, böcker och en barnvagn.
Kurs/Utbildning
kl. 10.00–12.00

Svenska för Föräldralediga

En kurs som riktar sig till dig som är föräldraledig och vill träna på att prata svenska.

Plats: Spisrummet
april
Porträttfoto. Ulrika Lundh Snis till vänster och Charlotta Isaksson till höger.
Digitalt föredrag
kl. 16.30–17.30

Fika med forskare: Framtidens bilägande

Föreläsare är Ulrika Lundh Snis, professor i informatik med inriktning arbetsintegrerat lärande, och Charlotta Isaksson, docent i teknik och social förändring.

Plats: Online
april
Foto. Sittande publik i en del av Bohusläns museums Hörsal. Ett trettiotal personer i övre medelåldern.
Föredrag
kl. 18.30–20.00

Berättarafton

Nu är det dags för årets första Berättarafton, ett återkommande evenemang om Uddevallas historia på museet.

maj 2022
maj
Foto. Mås som har håller en fisk i munnen
kl. 8.00–13.00

Fågelskådarskola: exkursion till Gustavsberg & Bodeleån

Både yngre och äldre fågelintresserade är välkomna att ta del av biolog Jan Uddéns erfarenheter, under åtta tisdagar och sex helgexkursioner. Tillfällena är för nybörjare såväl som erfarna.

Kurs/Utbildning
kl. 10.00–12.00

Svenska för Föräldralediga

Plats: Spisrummet
maj
Foto. Fem personer som fågelskådar i öppet landskap. Tre stycken med kikare på marken, två från fågeltorn.
kl. 9.00–13.00

Fågelskådarskola: Familjeutflykt på Fågelskådningens dag

maj
Gruppfoto. Bokenäsets Ådras tretton musiker, utomhus i grönt gräs under två vita partytält
kl. 13.00–14.00

Bokenäsets Ådra

En konsert och återkommande programpunkt i den bohuslänska musiktraditionens tecken.

Plats: Hyllan
maj
Fotomontage. Ett badkar på ett öppet hav. I badkaret sticker fyra medelålders män upp med leende munnar och huvudbonader. En man sticker upp ur havet i förgrunden
kl. 13.30–15.00

Vier Brillen

Konsert med Hisingens egna nationalorkester.

Entré: 100 kr
kl. 18.00–20.00

Pop & Pub: Lille Bro + Cornwall & Petrén

Duokonsert på Bohusläns Museum med två av finalisterna i förra årets regionfinal i P4 Väst i P4 Nästa. Nu står Lille Bro och Cornwall & Petrén på samma scen. Det blir akustiskt, nära och ett efterlängtat möte med livepubliken.

Entré: Entré 150:-, biljetter köpes via Nortic.se
+ Exportera Listade Evenemang