Besök oss

Museibutiken

Museibutiken

I museibutiken hittar du det mesta som hör Bohuslän till och vi vågar påstå att det finns något för alla. Den lokala prägeln och det gedigna hantverket är två ledstjärnor i vårt handplockade sortiment. Vi erbjuder keramik och slöjd från lokala hantverkare, konsthantverk, svensk design och produkter med anknytning till våra utställningar. Här hittar du också ett stort sortiment av tvålar och andra härliga badprodukter då Uddevalla har en lång historia som kurort.

Nytt i butiken just nu är vårt stora sortiment av William Morris-produkter! Fina muggar och varma plädar som passar väldigt fint nu i detta höstväder. Varmt välkommen in till vår butik eller så gör du ett besök i vår webbshop där du hittar ett urval av butikssortimentet! Kika gärna in i den!

Foto. Fransförsedd pläd i ett mönster fyllt med fåglar och jordgubbar bland blommor och blad.

 Pläd, Strawberry Thief, Blue, Red, William Morris, 3 100 kr

Passa på att unna dig ett mysigt ekologiskt fårskinn från Grimslätts gård! De slutar med sin fårverksamhet och vi har några av de sista skinnen i butiken. På Grimslättgård bedriver de ekologiskt jordbruk med inriktning på naturvård med uppfödning av får och kor. De arbetar för ett jordbruk som ska berika naturen, ge djuren bästa förutsättningarna för ett bra liv och bidrar till att hålla skärgårdens örtrika saltängar och fastlandets bördiga jordar öppna!

Om du saknar något på vår webbshop som du vet att vi har i butiken så ring (0522-656501) eller skriv (butik@bohuslansmuseum.iplace.se) till oss så ska vi nog kunna lösa det.

Vill du ge bort en present men vet inte vad du ska köpa? Eller en Bohus Stickning men vet inte vilket mönster? Då är våra presentkort ett utmärkt alternativ. Du köper i museibutiken eller beställer via butik@bohuslansmuseum.iplace.se. Ange vilken summa du vill presentkortet ska ha. Du betalar enkelt via faktura.

Foto. Åtta stickade mössor i olika nyanser.

Mössor, Bohus stickning.

Handla online

Ta mig till museibutikens webbshop.

Kontakta oss

Du når butiken på telefon +46 (0)522 – 65 65 01 eller butik@bohuslansmuseum.iplace.se

Inköpsansvariga

Vi söker hela tiden produkter i regionen, gärna ekologiskt och- eller med ett hållbart tänk. Har du tips eller önskemål om någon vara? Kontakta och tipsa oss gärna.

  • Petra Skarp, +46(0)522 – 65 65 15, petra.skarp[at]bohuslansmuseum.iplace.se
  • Hannah Stening, +46 (0)522 – 65 65 15, hannah.stening[at]bohuslansmuseum.iplace.se 

Med stöd från

Västra Götalandsregionens logotyp